Yksinkertaista matematiikkaa

20-Jan-2019 03:26 PM Kirjoittanut Petteri Haipola

Verkostomarkkinointi ei voi edes teoriassa tuoda lisäansioita jokaiselle verkoston jäsenelle puhumattakaan siitä, että se tarjoaisi jokaiselle mahdollisuuden taloudelliseen riippumattomuuteen eli rikastumiseen. Tämän todistaa yksinkertainen matematiikka. Ymmärrät asian, kun kerron sinulle sen esimerkin avulla.

Jokainen jälleenmyyjä tarvitsee tietyn määrän liikevaihtoa voidakseen saada lisäansioita. Tyypillinen provisio myyjälle on 20 prosenttia tuotteen hinnasta, mutta jotkut voivat päästä jopa 25 prosenttiin firmasta ja tuotteesta sekä palkkiosysteemistä riippuen.

Jotta saisit edes 2000 euron bruttotulot kuukaudessa, pitäisi sinulla olla 10 000 euron liikevaihto joka kuukausi. Jos jokainen asiakkaasi ostaisi tuotteita tai palveluja joka kuukausi 200 euron edestä, niin tarvitsisit 50 asiakasta tienataksesi 2000 euroa kuukaudessa eikä siitä ole vielä vähennetty mitään yrityksen kuluja. Todellisuudessa tienaisit siis vähemmän kuin 2000 euroa kuukaudessa bruttona ja viivan alle jäävästä tulosta pitäisi vielä verojakin maksaa. Käteen jäisi vain vähän lisätuloja.

Näet tästä sen, että esimerkkitapauksessa vain yksi 50 ihmisestä voi saada edes kohtuullisen pienet lisätulot edellyttäen, että kaikki hänen asiakkaansa pysyvät uskollisina tuotteiden käyttäjinä ja ostavat joka kuukausi 200 euron edestä tuotteita tai palveluja. Jos he ostavat vain 100 euron edestä, niin tarvitset sata asiakasta 2000 euron palkkioiden saamiseksi. Se tarkoittaa sitä, että 99 ihmistä sadasta ei voi saada yhtä paljon lisätuloja kuin sinä.

Jos tahdot rikastua, niin mieti hetki sitä, miten monta ihmistä alalinjassasi ja asiakkainasi pitäisi olla, jotta se olisi mahdollista. En edes yritä laskea sitä, mutta ymmärtänet sen, että jos yksi tuhansista tai kymmenistä tuhansista saa merkittäviä lisätuloja ja vaurautta verkostomarkkinoinnin kautta, niin sinulla on hyvin pienet mahdollisuudet saavuttaa se. Älä siis anna huijata itseäsi vaan sano jyrkkä ”Ei!” verkostomarkkinoinnille. Säästät samalla ihmissuhteesi ja jos varoitat muitakin verkostomarkkinoinnin petollisuudesta ja vaaroista, niin teet silloin hyvää, jonka vaikutus on myönteinen koko yhteiskunnalle.