Verkostomarkkinoinnin pätevyysvaatimukset – Avoimia työpaikkoja tarjolla!

12.11.2005 Kirjoittanut Petteri Haipola

Mitä sinulta vaaditaan, että sinut hyväksytään edustajaksi verkostomarkkinointifirmaan? Millaiset referenssit tarvitset työhönottohaastattelussa? Tässä pari yleisintä vaatimusta, mitä tarvitaan, jotta olisit pätevä tähän työhön:

1) Jos maksat vaadittavan summan, saat pestin!
2) Jos maksat vaadittavan summan, sinut otetaan työhön!
3) Jos maksat vaadittavan summan, olet tervetullut ”voittajien” joukkoon… häviäjäksi!

Verkostomarkkinointi ”työllistää” paljon ihmisiä ja sillä on koko ajan tarjottavana enemmän ”avoimia työpaikkoja” kuin mitä on tarjolla työntekijöitä. Perinteiset firmat ilmoittavat työpaikastaan sanomalehdissä, kotisivuillaan ja etsivät työntekijöitä Työvoimatoimiston sekä työnvälitysfirmojen kautta. He haastattelevat työnhakijoita ja valitsevat omasta mielestään tehtävään parhaiten sopivat henkilöt. Työntekijä ei maksa firmalle siitä, että hänet palkataan vaan firma maksaa työntekijälle siitä, kun tämä tekee työtä firman hyväksi.

Miten on verkostomarkkinoinnissa?

Yksittäiset edustajat ovat alkaneet viime vuosina etsiä ”työntekijöitä” Työvoimahallinnon ”avoimien työpaikkailmoitusten” kautta. Tästä on ollut paljon riesaa ja haittaa hallinolle eri työvoimapiireissä. Pääasiallinen tapa etsiä työntekijöitä ei ole kuitenkaan lehti-ilmoitus (niitäkin näkee) tai työvoimatoimiston kautta. Itsenäiset edustajat menevät itse potentiaalisten työntekijöiden luokse ja tarjoavat heille tätä työpaikkaa. Tarjonta on todella innokasta ja ”työnantaja” on ”aktiivinen” etsiessään työvoimaa. Niin täytyykin olla, koska koko ajan on enemmän vapaita ”työpaikkoja” kuin työntekijöitä tarjolla sitä työtä tekemään.

Miten sujuu työhönottohaastattelu? Kyseleekö ”työnantaja” ”työnhakijalta” (eihän työnhakijaa itse asiassa ole olemassakaan: on vain työntarjontaa!!! LOL) tämän taustatietoja ja suosituksia, ansioluetteloita, koulutusta ja sopivuutta tähän kyseiseen työtehtävään? Ei. No miksi ei? Koska mitään suosituksia, koulutusta tai erityisosaamista ei tarvita työn saamiseksi! Mitä siihen sitten tarvitaan? Rahaa! Jokainen, joka pystyy haalimaan jostakin kasaan tarvitsemansa summan aloituspakettia ja/tai vuosimaksua varten, otetaan – ei kun värvätään – työhön. Työnantaja EI valitse parhaiten työhön sopivaa työntekijää monien hakijoiden joukosta vaan TYÖNTEKIJÄ VALITSEE itse, ottaako vastaan tarjottu työ vai ei!

Eikö ole hienoa?! 100-% varma työpaikka, jos vain maksat siitä pyydetyn summan!! Ja yllätys, yllätys: maksut eivät lopukaan siihen, kun olet ”ostanut itsellesi `työpaikan´” vaan siitä ne vasta alkavatkin! Koko ajan on maksettava lisää, ostettava lisää, kulutettava lisää… ja mikä tärkeintä: VÄRVÄTTÄVÄ LISÄÄ ”työntekijöitä”, sillä tämän ”sylttytehtaan” työntekijöitä ei ole koskaan tarpeeksi vaan aina on tarjolla enemmän vapaita työpaikkoja kuin mitä on tarjolla työntekijöitä!

Oletko sinä valmis ostamaan itsellesi työpaikan? Oletko väsynyt olemaan työtön? Tarvitsetko lisää rahaa? Verkostomarkkinointi tarjoaa sinulle VARMAN työpaikan, jos vain MAKSAT siitä! Oletko valmis MAKSAMAAN siitä, että saat alle yhden prosentin ”mahdollisuuden” ansaita itsellesi rahaa, mutta menetät maksamasi rahan ja ajan 99 -prosenttisella varmuudella verkoston ylätasojen ja pääyhtiön ”työnantajien” hyväksi, että he rikastuvat sinun tekemälläsi työllä ja kulutuksella tai saavat siitä pääasiallisen toimeentulonsa, jos eivät nyt ihan rikastuisikaan?

Valinta on sinun: sinä valitset, otatko vastaan tämän tarjotun ”työpaikan” vai et! Siitä syystä myös ”SYY ON SINUN”, jos menetät rahasi ja aikasi: ainakin ylälinjan ja pääyhtiön mukaan. Työ ei ollutkaan kaikille sopivaa ja tarkoitettua, vaikka sitä kaikille tarjotaankin ja jokainen voi OSTAA sen työpaikan itselleen, kun vain MAKSAA siitä vaaditun summan rahaa ja sitoutuu maksamaan siitä jatkossakin.

Jos olet OSTANUT itsellesi tällaisen ”työpaikan”, niin miten aiot suhtautua ”työnantajiisi” nyt, kun huijaus on paljastunut sinulle ja HE syyttävät sinua siitä, että annoit huijata itseäsi?

Petteri Haipola, 12.11.2005