11. Viimeinen tuomio

lokakuu 2000 – toukokuu 2004 Kirjoittanut Petteri Haipola

Olen käsitellyt sivuillani verkostomarkkinointia ja erityisesti Sky Biz 2000 Inc.:n suomalaisen myyntiryhmä Team Adventuren toimintaa. Teamin nimestä voi päätellä, että kyseessä on ”seikkailu.” Tämä seikkailu saattaa kuitenkin johtaa seikkailijat ennen pitkää ahdinkoon, josta he eivät selviä omin avuin eivätkä teamin avustuksella. Tulevan ahdingon syy selviää tältä sivulta. Täältä löytyy myös ratkaisu pois ahdingosta. Tarkoitukseni ei ole jättää ketään neuvottomaksi toivottomalta tuntuvan tilanteen edessä!

Olen antanut ajoittain hyvin selkeästi ymmärtää, että teamin markkinointiin kuuluu oleellisena piirteenä tarkoituksellinen ehdokkaiden harhaanjohtaminen. Verkostomarkkinoinnilla palveluammattien joukossa on kiistatta erittäin huono maine johtuen juuri värväystoiminnan huonosta moraalista ja etiikasta. Jokainen, joka on mukana tällaisessa toiminnassa tai antaa hyväksymisensä sille, on osaltaan syyllinen niiden lukemattomien petettyjen ihmisten kärsimyksiin, mitä toiminta saa aikaan. Tahdotko sinä olla osallinen tästä? Kukaan muu ei tee päätöstä puolestasi!

Muutosta harhaanjohtavaan markkinointiin on turha odottaa koko alaa koskien. Yksittäisen yhtiön tai teamin tasolla muutos on vielä mahdollinen, muttei todennäköinen. Siksi vetoankin yksittäisiin ihmisiin. Jokainen vastaa sittenkin viime kädessä vain oman toimintansa rehellisyydestä! Tämä kuitenkin vasta Jumalan edessä! Mutta omalla esimerkillä me vaikutamme jo nyt meille läheisten ihmisten päätöksiin ja mielipiteisiin. Siksi vastuumme on yhteinen, koko yhteisöä koskeva. Toivoisin, että keskustelu verkostomarkkinoinnista ja varsinkin sen ”moraalittomasta pyramidiluonteesta” leviäisi mahdollisimman laajalle. Mitä enemmän oikeaa tietoa, sitä vähemmän uhreja!

Tietoisesta harhaanjohtamisesta ja vääryyden tekemisestä annetaan Raamatussa oma nimi: synti. Kun ihminen tutkii itseään, hän huomaa pian, että hänessä on syntiä. Synnin seuraus on ero Jumalasta. Mutta taivaallinen Isämme ei tahdo elää erossa meistä. Hän rakastaa jokaista ihmistä ja tahtoo olla armahtavainen meitä kohtaan. Siksi hän tahtoo antaa jokaiselle ihmiselle synnin anteeksi. Eikä siinä kaikki. Isä tahtoo suojella lapsiaan, ettei synti saisi vahingoittaa heitä enempää. Siksi hän antaa voimaa paeta kaikkea vääryyttä ja syntistä elämää. Uskovaisen ei siten tarvitse jatkaa harhaanjohtavaa markkinointia. Hän saa vaeltaa totuudessa ja tehdä myös työtään totuuden mukaisesti. Sillä tavalla hän myös ennen pitkää saa arvostetun aseman lähimmäisten silmissä ja kiitoksen itseltään Jumalalta! Tottelevaisuus palkitaan aina.

Jumala rakastaa luomaansa ihmistä. Synnistä on kuitenkin maksettava hintansa. Rikosta seuraa aina rangaistus. Toisten synnit ovat ilmeiset, toisten tulevat taas ilmi ja tuomittaviksi myöhemmin. Mutta jottei kenenkään tarvitsisi enää kuoleman jälkeen tehdä tiliä synneistään ja maksaa niiden seurausta helvetissä, on Jumala jo maksanut hinnan synnistä! Hän antoi ainokaisen Poikansa viattomaksi uhriksi Golgatan ristillä noin 2000 vuotta sitten meidän syntiemme edestä. Jeesusta Kristusta rangaistiin kaikista meidän pahoista teoistamme! Joka uskoo Jeesukseen, se ei ikinä joudu tuomittavaksi. Niinpä ei ole siis mitään kadotustuomiota uskoville. Raamattu vakuuttaa: ”Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.” Joh.3:16 Tämä lupaus anteeksiannosta ja iankaikkisesta elämästä koskee myös sinua!

Taivaallinen Isä ei tahdo rangaista kurittomia lapsiaan. Hän tahtoo antaa anteeksi. Aivan kuten luonnollinen vanhempi on valmis antamaan henkensä lastensa edestä, samoin Jeesus on tehnyt meidän hyväksemme. Hän kuoli meidän tähtemme ja nousi ylös kuolleista voidakseen auttaa meitä elämään uutta elämää, vapaana synnin ja ahneuden kahleista. Häntä saamme kiittää iankaikkisen elämän lahjasta!

Elämä on Jumalan lahja. Sinä olet ehkä tähän asti käyttänyt lahjaasi välittämättä lahjan antajasta? Olisiko nyt oikea aika avata sydämensä Herralle ja antaa elämä Jeesukselle? Vielä ei ole myöhäistä…

Raamattu sanoo: ”joka syntinsä tunnustaa ja hylkää, se saa armon; mutta joka rikkomuksensa salaa se ei menesty.” Snl.28:13 Jeesus antaa sinulle kaiken anteeksi, mutta heti perään hän sanoo: ”mene, äläkä vastedes enää syntiä tee.” Joh.8:11 Ethän sinä tahdo enää loukata lähimmäistäsi? Eikö päinvastoin: haluat korjata kaiken, pyytää anteeksi ja yrittää hyvittää tekemäsi vääryydet?

Päivitetty 20.11.2000