Enliven International

Kirjoittanut Petteri Haipola

Enliven International toimii niin kuin tyypillinen verkostomarkkinointiyritys eli se on laitonta rahankeräystä ja pyramidipeli Jon Taylorin kehittämän arviointimenetelmän perusteella.

TunnusmerkkiKylläEi
1. Osallistujien määrää ei rajoiteta millään tavalla vaan osallistujia kannustetaan värväämään niin paljon uusia osallistujia kuin mahdollista ja sen ylikin.X 
2. Osallistuja etenee ylemmälle tasolle monitasoisessa hierarkisessa järjestelmässä värväämällä uusia osallistujia eikä muiden ansioiden perusteella, siten että hänet nimitetään asemaansa.X 
3. Osallistujia kannustetaan ostamaan tuotteita sen vuoksi, että he olisivat tuoteostojen eli myyntikiintiön täyttämisen ansiosta päteviä saamaan palkkioita alalinjasta.X 
4. Osallistujille maksetaan palkkioita ylälinjaan enemmälle kuin viidelle tasolle.X 
5. Tuotteen myyneen myyjän palkkiot ovat alle puolet (50 %) kaikista samasta myyntitapahtumasta maksetuista palkkioista.X 

Yhtiön myymä Nitro FX™ noniuute maksaa yli 600 euroa litralta. Hinta on kalliimpi kuin monella lääkkeellä eikä tuotteella ole markkinoitua parantavaa vaikutusta ihmisen terveyteen. Kyse on tyypillisestä vedätyksestä, missä riistetään rahat ja aika herkkäuskoisilta uhreilta.

Tri Jon Taylor on arvioinut yhtiön markkinointitavan ja palkkiojärjestelmän ja luokittelee sen laittomien pyramidien joukkoon.

http://www.mlm-thetruth.com/EvalsE-G.htm

Lue lisää enlivenistä kotisivuiltani:

  • Enlivenin aloituspaketit pdf– tiedostona

Samanlainen järjestelmä kuin SkyBiz International

Enliven International toimii samalla tavalla kuin SkyBiz International, joka tuomittiin laittomaksi pyramidiksi. Edustajia ja ehdokkaita houkutellaan ostamaan itselle kolme tulokeskusta yhden sijasta. Yksikin on liikaa, kun se on pyramidipeliin sijoitettua rahaa.

SkyBiz ei myynyt mitään aloituspakettia vaan pelkän tuotteen: kotisivunteko-ohjelman ja sähköpostilaatikon palvelimella. Suosittelemalla tätä tuotetta saatiin uusia yrittäjiä verkostoon. Tuote on itsessään se pyramidipelin maksu ja kauppa tehdään suoraan osallistujan sekä pääyhtiön välillä. Näin myös Enliven toimii.

Suomessa olevat Enliven-edustajat suosittelevat yhtiön liikeideaa ja ansaintamahdollisuutta muille. He saavat tästä suosittelusta palkkiot, jos joku lähtee mukaan. Samalla uusi edustaja ostaa aloituspaketin sisältämät tuotteet ja tilaa jatkuvasti lisää tuotteita. Toisin sanoen suomalaiset Enliven-edustajat myyvät Nitro Fx-tuotteita verkostomarkkinoinnin periaatteella, mutta koska kauppa tehdään pääyhtiön ja osallistujan välillä, kierretään tässä lakia, joka kieltää tuotteiden myymisen Suomessa.

SkyBizin kouluttaja, Matti Aaltonen, sanoi: ”Emmehän me myy mitään!”

Sitten hän nauroi…

Viranomaiset eivät voi puuttua asioihin eikä alv:a tai tuloveroja tarvitse maksaa, koska emme myy mitään.

Näin toimii pyramidi ja Enliven International tyypillisimpään tapaan. Saa nähdä puuttuuko FTC tämän pyramidin toimintaan. Aihetta olisi, mutta kun DSA johtaa nykyään myös FTC:tä, niin välttämättä mitään ei tapahdu…

Enlivenin järjestelmä on muuten samanlainen kuin suomalaisen Ecowayn eli siinä on yhdistetty binäärinen ja Unilevel järjestelmä. Näin pelaaja pelaa kahta peliä yhtä aikaa.

Näytteille tulee paljon hintaa

Enlivenin systeemissä tulee näytteille järjettömästi hintaa. Katso vaikka! (Muuntokerroin valuuttakurssi 24.04.2007)

Paketti/Tiedot

Halvin $298 eli 221€
Pulloja 8
Hintaero –
Hinta/pllo –
Litraa 0,12
Hinta/litra –

Keskimmäinen $599 eli 443€
Pulloja 24
Hintaero 223€
Hinta/pllo 9,28€
Litraa 0,36
Hinta/litra 618,72€

Kallein $1599 eli 1183€
Pulloja 96
Hintaero 963€ Hinta/pllo 10,03€
Litraa 1,44
Hinta/litra 668,57€

Paketeissa on merkittävin ero sisällön puolesta se, kuinka monta näytepulloa paketti sisältää. Tulokeskus sisältyy kaikkiin paketteihin eli oikeus värvätä uusia pelaajia järjestelmään. Oma tuote eli 60 ml pullo sisältyy kaikkiin paketteihin. Jos kalliiseen pakettiin sisältyy joitakin Enlivenin mainoslehtiä, niin niille ei kannata laskea paljon hintaa. Palkkiojärjestelmän edut kalleimman ja halvimman vaihtoehdon välillä ovat huijausta: mitä enemmän sijoittaa, sitä enemmän häviää samalla todennäköisyydellä. Olennaista on se, että osallistujilta veloitetaan noin 9-10 euroa 15 millilitrasta noni-tököttiä. (0,015 litraa) Lääkkeetkin tulevat halvemmiksi ja tehoavat tauteihin paremmin.