Verkostomarkkinointi – Petos, laillinen huijaus vai kunniallinen bisnes?

19.10.2000 Kirjoittanut Petteri Haipola

Tämä on alkuperäisten Sky pyramids sivujen aloitussivu. Jos tahdot lukea uudempia verkostomarkkinointia kriittisen analyyttisesti tutkivia sivujani, niin pääset niille tästä linkistä.


money trap
Raha on kaiken pahan juuri ja saa monet lankeamaan ahneuden ansaan…

Verkostomarkkinointi

– Bisnes täynnä mahdollisuuksia!

Team Adventure

– Verkosto täynnä mahdollisuuksia!?


nopat
Onko menestyminen arpapeliä?

Kuinka hyvät todennäköiset mahdollisuudet on rikastua verkostomarkkinoinnissa?

Millaisia ominaisuuksia hyvin menestyvällä verkostomarkkinoijalla tulee olla?


Näihin ja moniin muihinkin kysymyksiin löydät vastaukset näiltä sivuilta. Tämä on puhtaasti henkilökohtainen mielipiteeni asiasta omien kokemuksieni ja tutkimusteni seurauksena.

Kaikki tässä esitetyt väitteet eivät sovellu jokaiseen verkostomarkkinointifirmaan, jälleenmyyjään tai teamiin. On syytä muistaa, että bisneksessä on mukana monenlaisia ihmisiä. Jotkut ovat täysin vilpittömiä. Harhaanjohtavaan markkinointiin syyllistyvät jälleenmyyjät tekevät sen usein tietämättään ja ymmärtämättömyyttään. He vain toistavat heille opetettuja asioita. He ovat ”verkostouskovia.”

Jos jotakuta halutaan syyttää moraalittomuudesta, huonosta etiikasta tai lakien ja asetusten rikkomisesta, täytyy mennä ketjuissa pitkälle ylöspäin verkostomarkkinoinnin ”keksijöihin,” jotka varsinaisesti ovat toiminnan takana alkuunpanevana voimana ja ”viisautena” (Jaottelun ”verkostouskoviin” ja ”keskijöihin” on tehnyt Teemu Mäntynen loistavilla Pyramidisivuillaan; sivusto on poistettu sittemmin netistä).

Näitä sivuja päivitetään sen mukaan kuin minulla on aikaa. Jotkut linkit saattavat olla vääriä tai vanhentuneita tai tiedot linkitetyillä sivuilla ovat muuttuneet. Lukijaa huomautetaan, että tiedot ovat paikkansa pitäviä vain mahdollisesti. Sivuja ylläpitävällä palvelimella ei ole mitään tekemistä sivujen sisällön kanssa.

Petteri Haipola, 19.10.2000