Joitakin shokeeraavia tilastoja

CAI

Consumer Awareness Institute

Voittoa tavoittelematon yhdistys

KÄYTTÄJÄN VASTUU: Nämä raportit on tarkoitettu puhtaasti tiedonjakamista varten sananvapauteen perustuen. Ne eivät sisällä lakiopillisia neuvoja tai veroneuvoja. Jos joku etsii sellaisia neuvoja, niin hänen tulisi keskustella jonkun sellaisen asiantuntijan kanssa, jolla on jonkin verran kokemusta myynnistä päättymättömään ketjuun tai tuotepohjaisista pyramidipeleistä. Lukijoita neuvotaan aivan erityisesti noudattamaan kaikkia soveltuvia lakeja huolimatta siitä, valvotaanko niitä hänen alueellaan. Consumer Awareness Institute ja kirjoittajat eivät ota mitään vastuuta seuraamuksista, joita voi koitua, jos joku toimii näiden raporttien tietojen pohjalta.

MLM-värväysjärjestelmät1 verrattuna ei-tuotetta-myyviin pyramidipeleihin2 ja uhkapeliin3

Kirjoittanut Jon M. Taylor, Ph.D., President, Consumer Awareness Institute, ja Director, Pyramid Scheme Alert

Suomentanut Petteri Haipola, 20.7.2010

Alkuperäinen artikkeli ”Some shocking statistics
(uudempi versio).

TÄRKEÄÄ: Alla olevat arviot perustuvat MLM-yhtiöiden julkaisemien tietojen huolelliseen analyysiin. Näihin tavattoman suuriin tappiolukuihin on päästy, kun MLM-yhtiöiden julkaisemista tiedoista on riisuttu pois tyypilliset harhaanjohtavat ainekset. Ennen kuin muodostat oman johtopäätöksesi, sinun on hyvä tehdä omat tutkimuksesi ja laskelmasi yhtiöiden julkaisemien tietojen perusteella, joita jokaisen yhtiön tulisi jakaa ehdokkaille. Laskentatapoja on selitetty sivulla, jonka otsikko on ”How can the odds of success in an MLM program be calculated?” (tai ”How to figure odds of success in an MLM”).

MLM-yhtiö Arvioitu häviäjien4 määrä prosentteina (kulut ovat suuremmat kuin tuotot) Arvioitu voittajien4 määrä, kun kulut on vähennetty
Amway, Quixtar 99,99 % 0,01 %
Renaissance – The Tax People (RTTP) (lakkautettu) 99,98 % 0,02 %
Nikken 99,98 % 0,02 %
Symmetry 99,96 % 0,04 %
Cyberwize 99,94 % 0,06 %
Nu Skin, Pharmanex, Big Planet, jne. 99,94 % 0,06 %
Telcom Co (ei toiminnassa) 99,92 % 0,08 %
Arbonne 99,92 % 0,08 %
Reliv 99,90 % 0,10 %
Melaleuca 99,87 % 0,13 %
Free Life 99,69 % 0,31 %
Herbalife 99,42 % 0,58 %

Todennäköisyys voittaa ei-tuotetta-myyvässä pyramidipelissä2 (kun kaikki sijoittavat voittonsa takaisin järjestelmään) on

  • 667 kertaa parempi kuin menestyä Amwayn (Quixtarin) liikkeenharjoittajana (ALH tai ILH tms. jälleenmyyjästä käytettävä nimitys)
  • 111 kertaa parempi kuin Nu Skinin jälleenmyyjänä
  • 69 kertaa parempi kuin Melaleucan jälleenmyyjänä

Todennäköisyys voittaa yhdellä kierroksella ruletissa Las Vegasissa3 on

  • 286 kertaa parempi kuin menestyä Amwayn (Quixtarin) liikkeenharjoittajana (ALH tai ILH tms. jälleenmyyjästä käytettävä nimitys)
  • 48 kertaa parempi kuin Nu Skinin jälleenmyyjänä
  • 22 kertaa parempi kuin Melaleucan jälleenmyyjänä

Vastaavasti mahdollisuus voittaa yhdellä vedolla noppapelissä (snake eyes in a game of craps) Las Vegasissa on parempi kuin yhdessäkään yllä mainitussa MLM-järjestelmässä.

JOHTOPÄÄTÖS: Vastoin yleistä uskomusta tuotepohjaiset pyramidipelit eli MLM-värväysjärjestelmät ovat kaikkein pahimpia, niin kuin yläpuolella oleva listaus osoittaa. Las Vegasin uhkapeleissä on paljon paremmat mahdollisuudet voittoon. Me emme suosittele kuitenkaan uhkapeliä – vaan ainoastaan laillista liiketoimintaa, joita kunnon yritykset tarjoavat (toisin kuin monet MLM-ketjumyyntiyhtiöt eli tuotepohjaiset pyramidipelit.

1 MLM-värväysjärjestelmä on monitasoinen markkinointiohjelma [ketjumyyntiä], jonka palkkiojärjestelmä ohjaa valtaosan palkkioista niille, jotka värväävät alalinjaansa suuren määrän jäseniä, sen sijaan, että myyjiä palkittaisiin reilusti tuotteiden myynnistä verkoston ulkopuolisille asiakkaille. Suurin osa MLM-yhtiöistä on MLM-värväysjärjestelmiä, joissa osallistujien on värvättävä voimakkaasti saadakseen voittoa. Yhtiöiltä saatujen tietojen perusteella 99,9 % osallistujista häviää rahaa näissä järjestelmissä, kun kaikki kulut ja tuoteostot on vähennetty palkkioista. Lue viidestä punaisesta lipusta, joiden avulla voit tutkia palkkiojärjestelmän ja arvioida, onko kyse MLM-värväysjärjestelmästä.

2 Todennäköisyys voittaa klassisessa 1-2-4-8 pyramidipelissä kasvaa 6,7 %:sta 12,5 %:iin niiden kohdalla, jotka lopettavat pelin päästyään läpi ensimmäisen pyramidikierroksen, eli kun he eivät sijoita uudestaan järjestelmään. Nähdäksesi lähdetietoja ja laskujen pohjalla olevia julkisia tietoja, katso kirjoittajan täyspitkää raporttia ”Viisi punaista lippua tuotepohjaisten pyramidipelien tunnistamiseksi ja määrittämiseksi” tai artikkelia ”Kummasta on enemmän haittaa”? (Which Does the Greater Harm?), jotka ovat luettavissa näiltä sivuilta.

3 Uhkapelien tilastot ovat peräisin Caesar’s Palace kasinolta Las Vegasissa, 6. huhtikuuta, 2001.

4 Arviot perustuvat MLM-yhtiöiden julkaisemien tietojen huolelliseen analyysiin. Näihin tavattoman suuriin tappiolukuihin päästiin, kun poistettiin MLM-yhtiöiden tiedoista kolme petollista ainesta:

(1) Yhtiöiden tapana ei ole ottaa laskuihin mukaan KAIKKIA osallistujia (edustajia, jäseniä, jne.), jotka ovat yrittäneet saada systeemin toimimaan voitolla, vaan ainoastaan ne, jotka ovat yhä vielä ”aktiivisia”, eli he jättävät laskuista pois kaikki toimintansa lopettaneet jälleenmyyjät.
(2) Ansiotuloja ilmoitettaessa ei vähennetä kuluja eikä edes tuoteostoja ja yhtiöltä ostettuja palveluita, jotka ovat välttämättömiä ”liiketoiminnan harjoittamisen” kannalta
(3) Laskuissa on oletettu tuotteita myytävän verkoston ulkopuolisille asiakkaille vähittäismyyntihintaan, mitä ei kuitenkaan ole tapahtunut.

Jon M. Taylor, PhD. © 2003–2007.